Vastlopen

Gepubliceerd op 5 december 2023 om 11:23

Ken je dat gevoel, dat je eigenlijk heel veel zou willen doen, maar gewoon de fut/ kracht er niet voor hebt.

Dat gevoel van ‘vastlopen’ is echt niet ongewoon. Het komt ‘juist’ veel vaker voor dan je misschien wel denkt.

Ik neem mezelf even als voorbeeld.

Een ´tijdje´ geleden ben ik begonnen met een nieuwe cursus namelijk: korte verhalen schrijven. Die cursus blijkt toch wat lastiger voor me dan ik had gedacht. Ik doe alles wat ´mijn lerares´ me zegt en blijkt het niet goed te zijn. Persoonlijk denk ik dat er ergens iets verkeerd gaat. Ik ben ten einde raad en loop er echt mee vast.

Daarnaast heb ik ook een begin gemaakt om mijn eerste boek te schrijven. Niet ´zomaar´ een boek al heb ik honderdduizend boek ideeën. Maar een boek dat ´natuurlijk, ´ gaat over spirituele hulp en begeleiding

Eigenlijk is dit een teken dat ik weer even rust moet gaan creëren in mijn hoofd. Het gewoon even naast me neer moet leggen, en op een later tijdstip vol ´frisse´ moed moet verder gaan.

Soms kan het helpen als je wat (geur)kaarsen aanmaakt, wierook die je helpen ontspannen en/ of misschien een lekkere ‘kop’ van je lievelings koffie of thee.

Nu dat ik er al aan denk ‘borrelt’ mijn ‘energieniveau’ alweer naar een, wat ‘hoger’ level.

Kortom het is ‘normaal’ dat je soms even door de bomen het bos niet meer ziet. Dat je ‘energie’ op is, je ideeën niet in je hoofd willen komen om verder met een project te gaan, of eraan te beginnen.

Wat dan gewoon ‘echt’ heel erg belangrijk is, is te luisteren naar jezelf. Herken en ‘erken’ waar je mee zit. Maar ga jezelf ook niet forceren daarin. Want, dan zul je merken dat het alleen maar erger wordt. Daarnaast zal het dan nog eens langer gaan duren; Voor je weer ‘verder’ kunt gaan, waar je gebleven was.

Haal er iets ‘positiefs’ uit namelijk een ‘leermoment’. Leer meer over jezelf! Om zo verder te kunnen groeien als mens.

 

Heel veel liefde, hulp licht en kracht.

Medium Dely.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.