Onzekerheid.

Gepubliceerd op 9 december 2023 om 11:53

Onzekerheid.

Met onzekerheid krijgen we allemaal in ons leven te maken of we dit nu willen of niet. Soms zorgen we zelf voor de onzekerheid omdat we bijvoorbeeld geen keuzes maken, dus knopen doorhakken. Maar in vrijwel de meeste gevallen krijgen we te maken met onzekerheid waar we absoluut geen controle over hebben. Dit is dan meteen ook gevoelsmatig veel erger juist doordat we er geen grip op hebben.

Je moet dan denken aan onzekerheid of je bent aangenomen. Of je in aanmerking komt voor iets of gewoon omdat je op antwoord moet wachten over iets persoonlijk. Kortom die onzekerheid is vaak heel erg lastig om daarmee om te gaan.

 

Maar stel jezelf de vraag: Kun je die onzekerheid weg halen door het sneller te laten verlopen. Nee dit kan in heel veel van de gevallen helaas niet. Je hebt je er dus zelf mee als je hier elk moment van de dag bij blijft stilstaan. Of wat dan ook nog vaak gebeurd dat je humeur aanzienlijk verslechterd dat het ten kosten gaat van anderen.

 

Wat kun je hiermee doen. Eigenlijk is het heel erg makkelijk namelijk door het los te laten en het pas weer op je af te laten komen op het moment dat je er ook iets mee kunt of dat je bijvoorbeeld de afspraak hebt. Dat wil niet zeggen dat je niet bezorgd of zenuwachtig mag zijn. Maar probeer het te beperken of te verzetten naar het moment van….

Uiteraard is het allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Verwacht ook niet van jezelf dat je dit met alles in 1 keer lukt. Misschien helpt het je om het van je af te schrijven en of vraag de engelen om hulp. Niet alleen om het gene waar je onzeker over bent te begeleiden, aan te pakken of wat er dan ook bij hoort. Wees wel zo gedetailleerd mogelijk zodat voor jezelf niet voor een teleurstelling komt te staan als het toch niet zo gaat als hoe je het gevraagd hebt. Heel soms kan dit ook niet maar dan zullen ze er voor zorgen dat het toch zo loopt wat het beste is voor je. Als je het van je afschrijft dan laat je het voor dat moment ook los voor dat moment. Wij mensen hebben iets tastbaars nodig om dingen te kunnen loslaten. Sommige van ons kunnen dit ook zonder iets op papier te zetten maar toch merken we in de praktijk dat het met een tastbaar blaadje het nog makkelijk gaat.

 

Zo gebeurd dit ook vaak als je oud zeer moet loslaten. Je schrijft het dan ook op alsof je een brief schrijft aan iemand bijvoorbeeld aan je gids, een overleden dierbare of je vaste beschermengel. Mits je natuurlijk weet wie dit is. Al kan ik dit wel voor je uitzoeken en vragen en tevens waar deze engel voor staat. Onderaan de brief schrijf je dan ik laat het los, ik heb het niet meer nodig, het is geweest en ik kan het niet meer veranderen.

Heb je hier vragen over of toch liever begeleiding. Kun je altijd (vrijblijvend) contact met me opnemen.

 

Heel veel liefde, hulp, licht en kracht.

Medium Dely

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.